Alles dat vliegt!

Dat is wat mij boeit. Al van kinds af aan heb ik een passie voor luchtvaart. Aangestoken door het virus sinds het bezoekje met mijn ouders aan het panoramaterras op Schiphol. Maar toen ik samen met een vriendje de film "Top Gun" had gezien wist ik het zeker. Vliegtuigen, dat is mijn ding! Rennend naar huis met mijn armen wijd als vleugels, nam ik scherpe bochten door poortjes en steegjes en maakte ik 'psscchhffffffffffuuuuuu" geluiden alsof ik zelf werd aangedreven door een dikke jetmotor.

Daarna ging alles vliegensvlug (wat een woordspeling). De bibliotheek werd leeg gelezen, zolang het over luchtvaart ging en de stapel luchtvaart tijdschriften op mijn kamertje groeide gestaag. Tijdens vakanties in Duitsland zag ik ze in het echt, die straaljagers. Tornado's en Phantoms die onderweg naar of van de nabijgelegen schietrange waren, scheerden laag over. Met mijn ritsratscamera schoot ik mijn eerste vliegtuigfoto's. Toen ik de resultaten terugzag besefte ik dat dit anders moest.

Na veel uurtjes werken en sparen kon ik mijn eerste spiegelreflexcamera kopen. Een Praktica, besteld bij Ter Meulen post (een verre voorloper van de webshop). En al snel kwam er een passende 200 millimeter teletoeter bij. Dit alles werd uitgetest tijdens een editie van de Scheveningen airshow. Vanaf toen was ik loos! Ik leerde mijzelf fotograferen, en dat is wat ik vandaag de dag nog steeds doe. Iets minder fanatiek dan nu, maar ik leer mijzelf nog steeds fotograferen en ik maak nog steeds foto's van alles dat vliegt.